Kek var, kek var. Bu da esaslı kek tariflerim arasına girdi. Yumurta çırpma süresini biraz uzun tutarsanız yumuşacık bir kek elde ediyorsunuz.
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bard. şeker
1/2 su bard. sıvıyağ
1/2 su bard. süt
2 su bard.un
1 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bard. fındık ve kuru üzüm karışımı
HAZIRLANIŞI
Temek kek tarifi aslında. Yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Şeker tanecikleri eriyinceye kadar çırpma işlemine devam ediyoruz, yaklaşık 10-15 dakika. Sıvıyağ ve sütü yavaş yavaş karışıma ilave ederek düşük ayarda çırpıyoruz. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta eleyip karıştırıyoruz. Kuru malzemeleri yumurtalı karışıma tahta kaşıkla ilave ediyoruz. Unladığımız üzüm-fındık karışımını da keke ilave edip, yağlayıp unladığımız baton kek kalıbına karışımı döküyoruz.
160 derecede 40 dakika pişiriyoruz. Baton kek kalıbı olarak Cem marka kek kalıbı kullanıyorum, hiç yapıştırmıyor, çok memnunum.
Afiyet olsun.
Pasta, Kek, Muffin, Börek, Ekmek, Yemek, Tatlı Tarifleri ve Hayata Dair Şeyler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çikolatalı Babka
Merhaba, Öyle güzel tariflerim varki ekşi mayalı, yazmamak olmaz. Tarifler en güzelinden hazırlanmış, harika tadlar. Küçük oğlumun yorumu ş...

-
Harika bir misafir keki. Dilimleri minik tutarsanız bayağı miktarda lamington kekiniz oluyor. Zaten orjinalinde(Avustralya) her y...
-
Ekşi maya serisinin son ürünü, ramazana özel pide. Ekşi maya ile tam buğday unu kullanılarak hazırlandı. Mide de ne bir şişkinlik ne bir haz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder