11 Nisan 2010 Pazar

En son çıkanlar

Epeydir, hazırladığım pastaları bloğuma koyamamıştım. Sessiz kaldığım durumlarda da muhakkak üretiyor oluyorum. Çilekler çıkmaya başladı, hormonlu diye ne kadar almamaya çalışsak ta olmuyor. Bartın'da seralar çok yaygın, serası olan bir tanıdığımızdan alıyorum çilekleri. Suni gübre kullanmıyorlarmış.

Bu pastayı oğlum Enes Taha içi hazırladım. Kendisi istedi çilekli pasta yapmamı. Dr.Oetker Cake Icıng ve pasta kreması ile hazırlandı. Oğlumun Nevin teyzesi, pastayı hazır zannetmişti.



Arkadaş oturmasına giderken elim boş gitmemek için, hazırladım eklerleri. İçine muhallebi hazırladım. Hazır kedi dili kullandım. Üstünde de bitter çikolata sosu var.






Muzlu Rulo pasta daha öncede yayınlamıştım, benim favorilerimdendir. Bunun pandispanyası biraz farklı hazırlandı. Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı ayrı çırpıldı. 125 gr. un, 25 gr. mısır nişastası, 5 yumurta kullanıldı. Tadından haberdar olmanız için, tadanların yorum yapması gerekiyor sanırım.

4 yorum:

  1. bu pastayı yeme şansım oldu gerçekten çok güzeldi zeynepcim ellerine sağlık tabiki bu güzel pastaların devamını bekliyoruz ben ve bebeğim

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun arkadaşım, devamı da gelir inşallah. Böylece Minik prensesi de beslemiş oluruz değil mi...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Pasta muhteşem görünüyor, ellerine sağlık. Benim en çok sevdiğim ve vazgeçemediğim ekler de süper. Enes Taha çok şanslı bir çocuk, ama böyle mükemmel pasta, börek ve yemekler yapan bir annenin oğlu da eşinden mükemmelleri yapmasını bekleyecektir. Babamdan biliyorum (annemin bütün hizmetlerinin kusursuz oluşunun kaynağı babanemdir) Neyse Enes Taha işini bilir inş.

    YanıtlaSil
  4. Haklısın, uzun vadede böyle bir ihtimalde söz konusu tabii. Zaten şimdiden kızları prenses, gelinlikli vs. diye kategorilendirmeye başladı. Yeni birçok yönüyle zor, Allah yardımcımız olsun. Selamlar...

    YanıtlaSil

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...