Allah kabul etsin, bu yıl aşure yapmak nasip oldu. Önceden saatlerimi alan hazırlık ve pişirme süreci bu yıl pek kısa sürdü. Anladım ki, mutfakta tecrübe kıymetli bir iştir.
Aşure yapmayı öğrendiğim Demircili Ayşe teyzeme selam olsun.
Komşulara aşure dağıtırken, tabak al-ver durumları olmasın diye, komşularımdan tabaklarını istedim bu sefer.
Aşağıda paylaştığım tombul krom kaseler ve cici tepsi, kapı komşum Hanife teyzeye ait, paylaşmak istedim, bu güzelliği.
Ana malzemeler birgün önceden pişirilip, yumuşatılmış olmalı.
Kuru üzüm, taze minik doğranmış elma, kavrulmuş fındık, kuş üzümü, dolmalık fıstık, minik küp küp doğranmış kuru kayısı ve incir ek malzemeler.
Pişerken kabuk tarçın ve portakal kabuğu rendesini aşurenin aromasını yükseltmek için kullandım.
En son şekeri ekliyorum, azar azar damak zevkinize göre ekleyin siz de.
Nişasta asla koymuyorum, buğdayını güzel yumuşatırsanız asla gerek kalmayacaktır. Nişasta koyarsanız, daha fazla şeker eklemek gerekiyor.
Bereketli bir yıl olsun inşallah:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder