21 Eylül 2010 Salı

Oğlum Büyürken

Doğum günü fotoğraflarını siteye yerleştirirken eski görüntüler geldi aklıma. İşte bir tanesi:

Taha 5,5 Aylık

Uğur Böceğim 3 Yaşında


Enes Taha Akmeşe 3 yaşını doldurdu. Pastanın üstündeki muma aldanmayın. Kuzenleri Ayşe ve Kadirhan'ın doğum gününe gelmesi oğlumu çok mutlu etti.


Annesi oğluna kakaolu pandispanya ile birlikte içi meyve parçacıkları ile dolu lezzetli bir pasta yaptı. Acele tarafından yaptığım çikolata bandı erimese çok daha muntazam bir görüntü olacaktı.
Benden uğur böceği pastası istedi, ama o gün için yetiştiremedim. Kutlamalar bitmiş değil, hala sürem var bunun için.

Sol baştan: Semra teyzesi, Zehra ablası, Kadirhan, Oğlum, Ayşe, Adem Eniştesi.

Kadir eniştesi ve oğlumu sürekli banyo yaptıran Hatice Teyzesi.

20 Eylül 2010 Pazartesi

Havuçlu Kek

Kek tarifi Yeşilkivi sitesinden. Biraz uzun sürede pişiyor, yaklaşık 45-50 dakika. Üzerinin yanmaması için fırının  orta gözünde pişirmenizi tavsiye ederim. Çok çok yumuşacık oldu, belki un miktarı biraz artırılabilir.

MALZEMELER

4 Yumurta
2 su bard. toz şeker
1 su bard ceviz
1 su bard. sıvıyağ(1/2 su bard. fındık yağı kullandım)
1,5 su bard. havuç rendesi
2 su bard. un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu

Yumurta ve şekeri mikserde en az 5 dakika çırpın, havuç ve ceviz haricindeki malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. En son havuç ve cevizleri ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili 26 cm. çapındaki yuvarlak kalıba boşaltın, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Not: Kalıbın tabanına serdiğiniz yağlı kağıda bir miktar tereyağ sürüp, üzerini unlayın fazla unu kalıbı ters çevirerek dışarı alınız.

Organik Bunlar

Bayramda eşimin köyünden topladığımız kurtlu elmalar ve armutlar...Çocukken köyde kemirip durduğumuz kurtlu meyveler, moda tabir ile organik ürünler oldu artık.
Trabzonda sonbaharda dağ taş kara üzümle dolardı. Koca koca kazanlarda pekmez pişirirdi büyüklerimiz. Biz üzümlerin suyunu kaynatıp içmekle yetindik.

Hiç ilaçlanmamış bu organik ürünlerden bir elmalı turta ya da elmalı kurabiye yapmakta bana düşüyor.

7 Eylül 2010 Salı

Bayrama Gidelim

Biraz da çocukları kandırmak için söylenir hadi bayrama gidelim diye. İftar, sahur, teravih, hatim derken, bizden razı mıdır bilmem ama ramazan da gidiyor.
Pakistandaki kardeşlerimiz için çok büyük acılarla geçti bu ramazan. Doğal afetlerde yaşlılardan çok çocuklar için üzülürüm; bezi, maması, hastalığı, minik bedenler ve ölüm...


PTT, sanırım Bayramda Pakistanı unutmayalım diye böyle bir tebrik kartı hazırlamış, paylaşmak istedim.


Sonunda oğlumla Pakistandaki kardeşleriyle kıyafetlerini paylaşması konusunda anlaştık. Onlar için birlikte dua ediyoruz.

Çok düzenli olmasada, ramazan için menüler oluşturmaya çalıştım. İftara gittiğimiz zamanlarda, ara açılıyordu tabii.
Şimdi sıra bütün ailenin bir araya geldiği bayram sabahı kahvaltısında. Sofralarınızı görüntüleyebilirseniz albayrak_z@yahoo.com mail adresime gönderirseniz yayınlamaktan mutluluk duyarım.

İki günlük iftar menüsü için düşündüklerim:

SALI

Tarhana çorbası
Mevsim Salata
Mantı
Kadayıf

ÇARŞAMBA

Mercimek Çorbası
Mevsim Salata
Karnıyarık
Erik Hoşafı

Ramazanda yapılan bütün duaların kabul olunması duasıyla, hayırlı bayramlar diliyorum.

Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun.

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...