Bu yıl fırın kaplarından hem kendime aldım hem de arkadaşlarıma hediye ettim.Fırın kapları; sütlaç, güveç ve yoğurt sunumu için hem lezzetli hem de pek şık oluyorlar.
Hamsiköy sütlaç tarifini iki ölçü hazırladım. Lokantalarda fırın sütlaç yapmak için; sütlaç kaplarını yarıya kadar doldurduktan sonra, kalan sütlacın üzerine yumurta kırıp kaseleri dolduruyorlar. Dikkat ederseniz, dışarıda yediğiniz fırın sütlaç pek sarıdır. Ben yumurta kullanmadım, sadece sütçüden aldığım yağlı sütü kullandım. Zira hazır sütler yağsız olduğu için, sütlü tatlılar pek kıvamlı olmuyor.
En önemli püf noktası, sütlacı hazırlayıp kaplara dökdükten sonra soğuduğunda üzerinin buruşması. Bu demek oluyor ki artık sütlacınız fırına girebilir. Ben üzerini çok fazla yakmak istemedim, bu görüntü bana kafi geldi.
Hamsiköy sütlacını verdiğim tarifin iki katını alarak hazırlayın ve 6 tane fırın kabına paylaştırın. Birkaç küçük kase daha sütlacım arttı benim. Fırın tepsisinin içine biraz su döküp, fırın kapları yerleştirin ve 180 derecede üzeri biraz kızarana dek pişirin. Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın, soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.